Zala dombok

Zala dombok
Zalai dombok ölelésében..

2014. február 25., kedd

Krumplis pogácsa élesztő nélkül……



Mikor először olvastam erről azt gondoltam, hogy az olyan is. Tömör, lapos valami!
Aztán ha már reform ételek készítésébe fogtam, akkor ezt is ki kellett próbálnom.Hiszen valós véleményt csak úgy mondhatunk, ha készítünk és megkóstoljuk.Nem vagyok híve a szájról-szájra terjedő „okoskodásoknak”, a saját tapasztalat számít.

Tehát az élesztő nélkül sütött pogácsa is finom, ízlett.
..És nagy előnye, a rövidebb készítési idő.(kelesztés ideje kiesik!)

Akkor jöjjön a recept az Élesztő nélküli Krumplis pogácsához:

Hozzávalók

70 dkg liszt (Feleztem 35-35 dkg sima búzaliszt és Teljes kiőrlésű tönkölybúzás lisztből)
40 dkg áttört főtt burgonya( az a jó lisztes piros fajta)
25 dkg margarin
1 +1 tojás ( a tetejét megkenni)
2 kk szódabikarbóna, 2 kk őrölt köménymag,2 kk egész köménymag,2 kk só(+ a krumpli főző levéhez)
1 dl natur joghurt, 1,5-2 dl tejföl

Elkészítés:

Kétféle lisztet egybevegyítjük, lisztbe keverjük a szódabikarbónát, őrölt köményt, sót jól elkeverjük. Beletesszük az áttört burgonyát,az apró darabonként a margarint, 1 tojást, joghurtot és amennyi tejfölt még fölvesz. Alaposan összegyúrjuk. Ez egy lágyabb tészta lesz, kis időre hűtőbe tettem.
Majd kisodortam vékonyra és többszörösen meghajtogattam 4- 5 rétegre.
Pogácsaszaggatóval kiszúrtam és tepsibe helyezve lekentem tojássárgájával, megszórtam a tetejét egész köménnyel.
Sütés légkeveréses sütőben 190 Celsiuson   kb.25 perc.

Íme a végeredmény.



1 megjegyzés:

  1. Kedves baratella, meghívtalak egy játékra a blogomon; remélem, elfogadod. Szeretettel üdvözöllek!

    VálaszTörlés